News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Имейли ще информират за терористични заплахи

Разузнавателната служба на Англия прилага нов подход!
Британците могат да получават по електронната си поща вече и сведения за степента на заплаха от терористични актове. Разузнавателната служба на Англия предлага на онези, които се опасяват, че ще станат жертва на екстремистко нападение на работното си място, на улицата или у дома, да ги уведомява за текущата степен на терористична заплаха по електронната поща.
За да получават писма от британските разузнавачи, потребителите е достатъчно да се регистрират на сайта на MI5, след което ще получават автоматизирани електронни съобщения за всяка промяна на степента на заплаха.
Единният център за анализ на тероризма на английското правителство публикува степените на заплаха на уеб сайтовете на MI5 и на вътрешното министерство още през август миналата година, когато в Лондон бяха извършени няколко терористични акта в обществения транспорт на града.
Идеята за уведомяване по електронната поща на регистрирали се за тази услуга граждани е съвсем нова. Напоследък генералният директор на MI5 предупреждава, че Великобритания е изложена на постоянна опасност от голяма атака от страна на Ал Кайда или друга подобна организация.
По тази причина сегашната степен на атака е оценена като “силна” – на второ място в класацията по петстепенната система на правителството. Това значи, че има голяма вероятност от терористична атака. Най-високата степен е “критична” - при нея се очаква атака в най-близко време.

08:21

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank