News42

Новини от света на интернет и високите технологии

ЕС ще спира продажбите на игри с насилие за деца

Водещите страни в Европа подкрепиха решение, което ще се опита да предотврати достъпа на децата до насилствени видео игри!
Европейският съюз взе официално решение да потърси начини за предотвратяване на продажбите на видео игри с насилствено съдържаниe на децата. Въпреки че в много страни членки съществуват правила за родителски надзор и договорености със създателите на игри и продавачите им, комисарят по правосъдието и вътрешните работи в ЕС Франко Фратини смята, че е нужно да се направи повече по въпроса.
Отговорните фактори в ЕС се притесняват, че на национално ниво контролът е много слаб. Това доведе и до решението от вторник да се търсят начини за спиране на продажбите на насилствени видео игри на децата в Европа.
След края на двудневната среща на ЕС в Дрезден, Германия, стана ясно, че комисарят Фратини е използвал своето влияние и подкрепата на част от немските министри, за да насърчи страните членки да забранят насилствените видео игри.
Защитата на децата не може да се ограничава по никакъв начин, смята Фратини. Въпреки родителския контрол, е нужно да се направи повече. Ще трябва да се съставят първо планове за решение на проблема на национално ниво, преди да се вземат мерки за цяла Европа.
Като част от мерките, които ще последват решението, се очакват кампании за по-подробно запознаване на хората с проблема. ЕС обмисля също така да засили наказателните мерки и да насърчи използването им на практика от полицейските власти. Скоро в сайта на ЕС ще бъде публикуван списък с всички видео игри, където родителите ще могат да проверят дали те са подходящи за деца.
Германия, от страна на ЕС, ще се съветва с други държави, включително САЩ, Япония и Русия, за да се постигне по-добро международно сътрудничество по проблема. Това се налага, тъй като най-вредните игри обикновено се създават извън Европа.
Фратини настоява европейските министри да подтикнат интернет компаниите, създателите на игри и продавачите им да се саморегулират доброволно. ЕС ще се опита да организира публичен дебат с индустрията за игри, създателите на софтуер и интернет доставчиците, на който да се дискутира проблемът.
Всички 27 членки на ЕС да приемат еднакви закони за възрастово ограничение и родителски контрол, настоява още комисарят по правосъдието и вътрешните работи. Други представители на ЕС обаче смятат, че трябва съответните държавни власти сами да решат как и какви мерки да наложат.
Засега действията срещу игрите с насилствено съдържание са подкрепени от Германия, Великобритания, Гърция, Финландия, Испания и Франция. Фратини и немските министри са готови на всичко, за да се вземат спешни мерки по въпроса, след като 18-годишен младеж се развилня в една немска гимназия миналия ноември. Тогава той застреля 5 души преди да извърши и самоубийство.
Макар и не игра, обесването на Саддам Хюсеин, видяно по телевизионните канали и интернет в целия свят, предизвика самоубийства на деца. Случаят идва да покаже, че насилието в различните му форми, дори и при законни екзекуции, е опасно за детската психика и последиците могат да бъдат непредсказуеми.

20:26

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank