News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Лансират стандарти за отворена идентичност

Алианс задвижи нов проект за обществото на отворения код.

Нов проект на организацията “Liberty Alliance” ще насърчава възприемането на нейните спецификации в приложенията с отворен код. "OpenLiberty Project" ще предложи инструменти и информация за разработване на приложения, които използват стандартите „Liberty Federation” и “Liberty Web Services”.
Идеята на проекта е да даде на обществото на софтуера с отворен код начин за комуникация и съвместна работа по стандартите за отворена идентичност. Алиансът беше формиран през 2001 година именно с целта да създаде стандарти за онлайн верификация на идентичността.
И в момента има няколко инициативи с отворен код в областта на идентичността. Те обаче не поддържат по-развити уеб услуги, базирани на идентичност, посочват от Liberty Alliance.
Спецификациите на Liberty Alliance биха позволили на дадено приложение да открива индивидуални календарни услуги и на базата на тях да аранжира срещи или да инициира транзакции.
От спецификациите на Liberty Alliance ще извлекат полза проекти с отворен код като Lasso, OpenSAML и SourceI. Алиансът обаче не отваря своите спецификации. Всеки, който иска да работи по тях, трябва да стане член на организацията, което е свързано с подписване на документи и плащане на годишни такси – нещо нетипично за разработчиците на отворен код.

17:12

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank