News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Samsung планира да изпревари световния ръст в бизнеса с панели

Корейската компания държи над 50% от пазара на плоски екрани с размер, по-голям от 40 инча!
Samsung Electronics очаква да постигне по-висок ръст в продажбите на панели с голям размер, спрямо индустрията като цяло през 2007 г. Според източници от компанията, цитирани в digitimes.com, цените на панелите ще паднат значително през настоящата година.
Корейският гигант прогнозира ръст на бизнеса си с 24%, който ще увеличи продажбите на панели с голям размер от 55,5 милиона през 2006-та до 68,9 милиона броя тази година. В същото време глобалният ръст в сегмента се очаква да бъде не по-висок от 22% - от 266 на 324 милиона броя.
В момента Samsung държи над 50% дял от пазара на панели, по-големи от 40 инча. Компанията планира ръст на продажбите с 82% в сегмента, или от 5,1 милиона броя през 2006 г. до 9,3 милиона през 2007-ма.
През октомври Samsung пусна завод за производство на панели от осмо поколение (8G), който й позволи да намали цените, в резултат на което компанията очаква да заеме лидерска позиция при 46-инчовите плоски екрани. В допълнение, корейският гигант планира скок от 69% в сегмента на високо-класните LED-базирани HD панели, работещи на 120Hz.

19:26

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank