News42

Новини от света на интернет и високите технологии

AMD отрича слухове, че Dell ще се откаже от нейните чипове

Реформите, които прави Майкъл Дел в подопечната му компания, родиха подозрения за прекратяване на партньорството с AMD. Хектор Руиз обаче вярва, че това няма да се случи

Шефът на AMD Хектор Руиз опроверга слуховете, носещи се в индустрията, че Dell ще престане да използва AMD процесори в своите РС и сървъри. Според Руиз, цитиран от crn.com, Майкъл Дел му е дал индикации, че няма да променя стратегията си спрямо AMD.
Някои анализатори на пазара спекулираха, че РС гигантът Dell, един от новите и най-големи клиенти на AMD, може да преосмисли взаимоотношенията си с производителя на процесори. Миналата година Dell за първи път започна производство на лаптопи, настолни РС и сървъри с AMD процесори.
Сделката беше сключена от тогавашния шеф на Dell Кевин Ролинс, който обаче от миналия месец вече не е CEO на корпорацията. Dell пострада от намаляващи приходи и печалби, загуба на пазарен дял и две федерални разследвания на финансите.
За да спаси компанията от по-нататъшен спад, на кормилото се завърна нейният основател и идеолог Майкъл Дел. Той не е дал каквито и да знаци на Хектор Руиз, че може да се откаже от ангажимента да използва AMD чипове в своите компютри, твърди шефът на втория по големина производител на процесори.
AMD дори смята да помага с каквото може на своя партньор, намиращ се в етап на трансформация, заявява Руиз. Подобна загриженост подчертава важността за AMD на сделката с Dell, който дълго време беше липсващият голям компютърен вендор в списъка от партньори на компанията, управлявана от Хектор Руиз.

02:59

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank