News42

Новини от света на интернет и високите технологии

ЮАР минава на свободен и отворен софтуер

Правителството прави "първата копка" следващия месец

Правителството на ЮАР съобщи в четвъртък, че ще се откаже от частния софтуер и ще предприеме нова политика и стратегия, основана на свободния и отворен код. Според новия план, всякакъв вид софтуер, разработван за или от правителството, ще бъде базиран на отворените стандарти.
Възприемането на отворени стандарти само по себе си не означава решенията да бъдат непременно свободни или с отворен код. Но намерението на правителството е именно да замени настоящия си софтуер със свободен такъв и с отворен код, съобщи ecommercetimes.com. Властта в ЮАР смята, че тази стратегия, наред с другите взети мерки, ще намали разходите на администрацията и ще подобри локалните ИТ умения.
Всички големи ИТ дистрибутори в ЮАР подкрепят инициативата и са съгласни да участват в разработването на свободен софтуер с отворен код, твърдят източници от правителството. Засега не са обявени крайни срокове за проекта, но с инсталирането на нов офис пакет през следващия месец ще бъде даден старт на промяната.
Употребата на софтуер с отворен код се разглежда като възможност от много администрации и особено тези извън САЩ. Решението да се премине към отворен код не винаги е породено от това, че софтуерът е свободен, посочват от компанията за проучвания и анализи Illuminata.

18:16

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank