News42

Новини от света на интернет и високите технологии

nVidia се интересува от специалисти по eDRAM

Както вече стана дума, последното напомняне за памет от типа eDRAM е на специалистите от IBM. Много аналитици клонят към мнението, че и AMD ще приеме на въоръжение тази технология, тъй като IBM е "технологически донор" на компанията.
Новите перспективи по използването на eDRAM се е захванала да изучава и nVidia, която е публикувала обява, че търси специалист за заемане на вакантна длъжност на инженер по разработване на устройства с използване на eDRAM. Към изискванията са добавени: специално образование и опит в сферата не по-малък от 5 години. Част от предполагаемите длъжностни характеристики изглежда интригуващо: "Transistor level circuit design for Graphics processors and other ASICs targeted at desktop, laptop, workstation, set-top box, wireless and home networking markets". Ако наетият инженер наистина се занимава с това, можем да очакваме появата на настолни, професионални, комуникационни и мултимедийни устройства на базата на чиповете на nVidia с използването на eDRAM.
Някои специалисти са намнение, че с памет от типа eDRAM ще бъде снабден графичният nVidia чип, който ще бъде "сърцето" на портативната игрова конзола Sony PSP от следващо поколение. И при днешните игрови конзоли на Sony видеочипът е снабден с eDRAM. Това се отнася и за решенията на ATI, прилагани в решенията на Nintendo и Microsoft.

11:07

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank