News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Принуждават YouTube да премахне 100 хил. пиратски клипа


Viacom, компанията майка на кабелните мрежи MTV и Nickelodeon, поиска от сайта за споделяне на видео съдържание YouTube да свали 100 хил. клипа, съобщи ВВС.
YouTube и Google, който закупи сайта през октомври миналата година, не са успели да инсталират софтуер, който да филтрира оторизираните клипове, поясняват от Viacom.
Според компанията след месеци на преговори от YouTube не изглеждат склонни да сключат честно търговско споразумение.
От YouTube са заявили, че ще изпълнят исканията на Viacom. Сайтът твърди, че работи с всички притежатели на авторски права за идентифицирането и незабавното отстраняване на съдържанието, използвано без разрешение. От компанията обаче добавят, че за съжаление Viacom повече няма да може да извлича полза от аудиторията на YouTube, която е помогнала за рекламирането на много от шоутата на Viacom.
През ноември японска асоциация, която защитава авторските права, се оплака от нарушаването им, вследствие на което YouTube се съгласи да отстрани около 30 хил. файла от сайта.
От Viacom смятат, че не получават подходящо възнаграждение от страна на YouTube, пише френският всекидневник La Tribune.
Според изданието YouTube и основните продуценти на видео програми от месеци преговарят относно споразуменията за използване на видеосъдържание. В повечето случаи тези разговори са успешни и групи като Warner Music, Universal Music, Sony и CBS вече са подписали споразумения със сайта.
Детайли от тях не са разкрити, но принципът е разпределяне на рекламните приходи, генерирани от YouTube. Засега Viacom отказва да подпише такова споразумение с мотива, че от YouTube не са предложили подходящо възнаграждение.
В края на миналия месец от YouTube съобщиха, че планират да делят приходите си от реклама с потребителите, като новата система ще бъде въведена след няколко месеца.

08:39

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank