News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Cisco купува Reactivity Inc. за 135 милиона долара

Сделката разширява присъствието на гиганта в сегмента на новите технологии в мрежовите софтуерни приложения. Reactivity предлага иновативни XML шлюзове за организации от всякакъв мащаб

Мрежовият гигант Cisco обяви финалното си решение да закупи компанията Reactivity, Inc., базирана в Редууд, Калифорния, която доставя XML (eXtensible Markup Language) шлюзове за организации с различна величина – от най-малките до най-големите.
Клиентите и големите доставчици на софтуер напоследък развиват своята софтуерна архитектура от тип клиент-сървър към ориентирана към услуги. Освен това крайните потребители инсталират Web 2.0 приложения, които превръщат глобалната мрежа от сбор на относително статични сайтове в компютърна платформа, предлагаща много услуги.
XML и протоколът SOAP (Simple Object Access Protocol), както и базираните на тях уеб услуги се превръщат де факто в стандарти за обмен на информация при този нов модел на приложенията. Reactivity предлага иновативни XML шлюзове, които осигуряват на потребителите по-висока ефективност, бързина и сигурност при инсталиране на новите XML и уеб услуги.
Придобиването на компанията демонстрира амбициите на Cisco да разшири присъствието си в сегмента на най-новите технологии в мрежовите софтуерни приложения, които са важна част от стратегията и визията на Cisco SONA (Service-Oriented Network Architecture). Reactivityдопълва и разширява възможностите на мрежовите приложения от портфолиото на Cisco за развиващата се архитектура от приложения.
“Новопридобитатакомпания Reactivity заедно с Application Control Engine (ACE) на Cisco ще предложи решения с големи възможности, които да отговорят на нуждата от приложения за центровете за данни”, коментира Джейшери Улал, старши вицепрезидент на групата DSSTG в Cisco.
Споразумението за купуване на Reactivity предвижда Cisco да плати 135 милиона щатски долара за придобиването. Покупката ще бъде финализирана след стандартните законодателни процедури и се очаква да приключи до края на април.

06:37

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank