News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Излиза супер мощна x86 работна станция

Машината използва 4 процесора AMD Opteron и 128GB памет DDR2

Работна станция с четири процесора AMD Opteron 8000 и 128 GB DDR2 памет пусна компанията Appro. Машината XtremeWorkstation вдига с четири пъти пропускателната способност на графиката, процесора и паметта, посочват от Appro.
Станцията предлага два PCI-Express x16 слота за графични карти от висок клас като NVIDIA Quadro FX4500 X2 или Quadro FX5500. Със своите 128GB високопроизводителна DDR2, машината осигурява 25% по-малко закъснение на паметта и удвоява изчислителната мощ спрямо предходните модели, твърдят от компанията.
Мощният компютър е предназначен за работа с приложения, които изискват висока производителност на процесора и натоварват интензивно паметта, каквито са системите за проектиране, визуализация, създаване на цифрово съдържание, 3D моделиране и др.
Пазарът на x86-базирани работни станции продължава да расте стабилно, отчитат анализаторите на IDC. Все повече потребители прибягват до конфигурации с големи обеми на паметта и високопроизводителни процесори, за да посрещнат изискванията на приложенията.
XtremeWorkstation е представител но новия клас работни станции, които позволяват на потребителите да реализират по-бързо проекти, изискващи интензивни приложения. Именно високата скорост на процесора и възможностите на паметта са ключовите съображения при покупка на подобно машини, посочват от IDC.
Станцията на Appro идва с процесори AMD Opteron 8000 Series и позволява ъпгрейд към четири-ядрени чипове, които се очакват по-късно тази година.

11:23

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank