News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Потребителите поискаха Linux компютри от Dell

Друго изискване е РС-тата да се продават без ОС

83 000 потребители са призовали Dell да продава компютри с предварително инсталирана операционна система Linux. Засега обаче компанията няма да реагира на предложението, става ясно от различни публикации в Интернет.
Искането е отправено в новия потребителски форум Dell IdeaStorm, който беше пуснат преди десетина дни, скоро след като Майкъл Дел се върна на върха на компанията. Форумът дава възможност на потребителите да посъветват Dell с какви операционни системи да предлага своите компютри.
В изявление, публикувано във фирмения уеб сай, компанията съобщава, че си е взела бележка от предложението в IdeaStorm. За кратко обаче Dell ще спре предлагането на предварително инсталиран Linux, като вместо това ще сертифицира някои от корпоративните си машини да работят със софтуера Suse Linux на Novell. Това се отнася за десктоп системите OptiPlex, лаптопите Latitude и работните станции Dell Precision.
IdeaStorm общността настоява за няколко дистрибуции на Linux, но от Dell са решили да изберат една и засега това е Suse на Novell.
Друго предложение във форума е да се осигури съвместна работа на пакета от приложения с отворен код OpenOffice и Microsoft Office. Потребителите освен това искат от Dell да продава компютри без операционна система. 53 000 потребители са гласували за първото предложение, а 32 000 за второто.
В момента Dell предлага три модела компютри без операционна система, познати като nSeries, но само потребителите, живеещи в САЩ, могат да си ги закупят.
Едно от предложенията, на което компанията отговори, е свързано с желанието на потребителите за „чиста” операционна система Vista, без допълнителен софтуер от типа AOL, Earthlink и Google. Dell заяви, че със закупуване на компютри от гамата XPS, те ще могат да се „отърват” от почти целия предварително инсталиран софтуер.
Компанията е предприела и стъпки за улесняване на потребителите да премахват софтуер, когато си купят компютър. Сега потребителите могат да изхвърлят почти всяко приложение, отказвайки лицензионното споразумение EULA (end user licensing agreement).

11:21

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank