News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Intel харчи $1 милиард за подобрение на завод

Fab 11X в Рио Ранчо ще произвежда 45-nm процесори

Гигантът Intel ще инвестира $1-1.5 милиарда щатски долара в своя завод Fab 11X в Рио Ранчо. Целта е фабриката да може да произвежда процесори от следващо поколение по 45-нанометрова технология.
Fab 11X ще бъде четвъртият завод на Intel, който ще използва 45-нанометров процес. Очаква се производството в Ню Мексико да стартира през втората половина на следващата година.
Ранните версии на 45-nm чипове, известни с кодовото име Penryn, могат да работят едновременно с множество операционни системи и приложения. Компанията потвърди намерението си да започне производството им по-късно тази година, пише digitimes.com.
Първоначално, новото поколение продукти ще се правят в завода D1D в Орегон. В момента Intel гради още два завода за 45-nm процеси, плюс обновлението на Fab 11X. $3 милиарда ще струва Fab 32 в Аризона, а други $3.5 милиарда ще бъдат похарчени за подобен завод в Израел, който ще стартира през първата половина на 2008 г.
В момента Fab 11X произвежда 90-nm чипове. Предприятието отвори врати през октомври 2002 г. и беше първият напълно автоматизиран завод за производство на 300-mm пластини.

11:18

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank