News42

Новини от света на интернет и високите технологии

AMD атакува пазара с първия си чипсет

Ще конкурира директно Intel в решенията за масови РС

Производителят на процесори AMD обяви първия си чипсет за РС, който освен това е и първият, интегриращ технологии на придобитата компания за графични решения ATI. RS690 ще конкурира директно чипсетите на Intel, използвани в дънните платки за масови РС. AMD го позиционира и като продукт, превъзхождащ чипсетите на Nvidia, писа tgdaily.com.
Решението на AMD е от типа интегриран графичен чипсет, който естествено отстъпва на самостоятелните видео карти. Но за голяма част от потребителите подобно решение е достатъчно за нуждите им. Според анализатори, около две трети от всички продадени РС имат интегрирана графика. Вече излизат и чипсети, които поддържат новия интерфейс AeroGlass на Vista и ще “издъхнат” едва при забавления с последните 3D игри и HD видео.
Чипсетът RS690 на AMD идва в два варианта. Единият е насочен към масовите развлекателни РС, а другият за най-евтините компютри – под $500. И двете версии на чипсета, съответно 690G за по-високия клас и 690V, са произведени по 80-нанометров процес и включват графичното ядро на продуктите ATI Radeon X700, които сега се наричат Radeon X1200.
Чипсетите поддържат работа с Windows Vista Premium, 1.07 милиарда цвята, DirectX 9, ускорение за H.264 и VC-1 HD видео и др. Нещо повече, AMD ги позиционира и като конкуренти на Nvidia. Досега Nvidia правеше най-добрите графични решения за AMD системи, но изглежда статуквото ще се промени. AMD твърди, че RS690 превъзхожда не само Intel, но и Nvidia в качеството на видеото и в еталонни тестове като 3DMark05, Aquamark, Half-Life 2 и FarCry.
Интегрираната графика е ключов бизнес за няколко производители на чипсети, вкл. ATI, Intel и Nvidia. През последното тримесечие на 2006 г. Intel доминира на този пазар с 37.4%, според Jon Peddie Research. Nvidia е втора с 28.5%, а ATI, която сега е част от AMD, държи 23.0%.

11:20

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank