News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Конзолата PlayStation 3 идва "орязана" в Европа

Не включва чип за обратна съвместимост с модела PS2

Продажбите на PlayStation 3 в Европа ще започнат през март, но отсега е известно, че Sony е направила някои спестявания в конзолата. На европейската версия ще могат да се играят само част от игрите, издадени за нейния предшественик PS2. Този ход на Sony цели да намали разходите и да ускори производствения процес.
Обратната съвместимост с PlayStation 2 беше представена като една от основните възможности на PS 3 при стартиране на продажбата й в САЩ и Япония в края на миналата година. Но определено включването в гейм конзолата на два компютърни чипа, които да осигурят поддръжка както на PS2, така и на PS3 игри, оскъпява и усложнява производството.
Европейската PlayStation 3, която ще се появи в продажба на 23 март, няма да включва чипа за PS 2, като вместо това ще се разчита на специален софтуер за пускане на игри за по-стария модел. От Sony Computer Entertainment заявяват, че по този начин ще бъдат намалени разходите и освен това масовото производство ще стане по-лесно.
Японската и американската версии на конзолата PS3 също не успяха да предоставят пълна съвместимост с PS2 игрите.

11:24

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank