News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Виртуална машина на USB драйв предложи VMware

Решението популяризира технологията на ниво десктоп

Лидерът на пазара на решения за виртуализация VMware представи публична бета версия на програмата ACE 2 Enterprise Edition, съобщи arstechnica.com. Тя добавя към оригиналното ACE издание много нови елементи, вкл. способност да се разпространяват виртуални машини на всеки USB драйв.
Инструментът за тази цел, VMware Pocket ACE, позволява на потребителите да съхраняват "изображения" на виртуални машини върху USB драйв и да ги стартират директно от драйва, включвайки го в свободен порт на който и да е компютър. Изображенията на виртуални машини включват безплатна версия на VMware Workstation 6.0, която се инсталира и стартира автоматично, когато изображението на машината бъде пуснато.
Версията на ACE 2 Enterprise Edition за Windows е с обем за сваляне 273MB. Освен това са достъпни и версии на VMware ACE за Windows 2003, Red Hat Linux и SUSE Linux, като последните две са в rpm бинарни формати.
Възможно е също така да се свали и приложението VMware ACE Management Server, което е 39MB. С този пакет администраторите контролират изкъсо как се използват ACE изображенията на виртуални машини. Изображенията могат да се управляват от централен сървър, да се разрешава достъп до тях само на някои потребители, както и да се ограничава употребата на виртуални портове и устройства. Други възможности са криптиране на цялото изображение за по-голяма сигурност и дори определяне на крайни дати на изтичане за валидността на изображенията.
Тъй като мощността на компютрите и обемът на RAM паметта се увеличават, виртуалните машини стават все по-практично решение. Много компании вече използват технологията, за да тестват софтуер на множество платформи или да стартират множество сървърни операционни системи на една машина.
Въпреки това обаче използването на виртуални машини на десктопи все още не е на мода. Microsoft и Intel вече рекламираха технологии за виртуална машина, а VMware се надява, че новите решения като Pocket ACE ще спомогнат за популяризиране на виртуализацията.

18:57

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank