News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Момиченце получи лаптоп пълен с... порно

Бащата бил шокиран от изненадата в подаръка за дъщеря си
Един родител бил много, много шокиран, когато открил, че компютърът, който купил за 11-годишната си дъщеря, бил пълен с порнографски снимки. Таткото се сдобил с „рециклиран” ноутбук Macbook от магазин на Apple в Лондон. Там се предлагат с 15% отстъпка използвани компютри, чийто твърди дискове са изтрити.
Както се съобщава на сайта Consumerist.com, при пускане на машината се оказало, че работният екран съдържа „огромно количество” JPEG изображения с порнографско съдържание. Все още не е известно как са попаднали тези снимки на „рециклиран” компютър, за който се предполага, че трябва да е изчистен от всякакво съдържание.
Бащата не смята да остави нещата така. Той вече е подал оплакване до омбудсмана на Офиса по комуникации (OfCom). Това е регулаторен орган за комуникационната индустрия във Великобритания с отговорности, които се разпростират в телевизията, радиото и комуникациите. Едно от основните му задължения е да „прилага адекватна защита на потребителите срещу обидни или вредни материали.”
Освен това таткото възнамерява да се обърне и към депутат от неговия избирателен район. Според потърпевшия британец, правителствената агенция има голям авторитет и ще защити по-добре интересите му, отколкото ако той сам се изправи срещу Apple. Още повече, че вече е форматирал твърдия диск и е преинсталирал операционната система, т.е. заличил е всички доказателства.

15:33

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank