News42

Новини от света на интернет и високите технологии

BitDefender призната за най-бързо развиваща се при антивирусите

Румънската компания е постигнала ръст, по-голям от този на останалите играчи на пазара на решения за сигурност. Това сочат данните от доклад на IDC за 2005 г.

IDC позиционира BitDefender като най-бързо разрастващ се производител на решения за сигурност в своя доклад „Световна прогноза за производството на антивирусен софтуер 2006-2010 и Анализ на ИТ-пазара за 2005 година”, съобщиха днес от румънската компания, която оперира по целия свят.
IDC прогнозира ръст на пазара на антивирусни програми от 4.3 милиарда американски долара през 2005 г. на $7.3 милиарда през 2010 г. Това представлява увеличение от 11% годишно. За 2007 година IDC очаква ръст на пазара за решения за сигурност от 13.6%.
Годишният приход на BitDefender нарасна със 123.7% между 2004 и 2005 година – ниво, което е по-голямо от това на всеки друг производител на решения за сигурност в света. Според доклада на IDC, по приходи от корпоративни клиенти за периода 2004-2005 г., BitDefender оглавява списъка със 73%. През същия период BitDefender отбелязва ръст на приходите от потребители със 154.1%, като по този начин реализира дял от 1.3% от пазара и се явява 6-ти най-голям производител на решения за сигурност за частни клиенти.
BitDefender постига нива от 176.7% ръст на приходите си от частни клиенти в периода 2004-2005 година. Тези показатели за растеж поставят BitDefender на челните позиции спрямо останалите компании на ИТ-пазара, посочват от компанията.
За големия растеж допринася стъпването на BitDefender на американския пазар, където инвестициите в защитен софтуер са с най-високи нива.
„Докладът на IDC позиционира BitDefender като най-бързо разрастващата се компания производител на решения за сигурност за периода 2004-2005-та година. От 2005-та насам обаче ние увеличихме продажбите си драстично, защото привлякохме нови партньори, намерихме нови пазари – основно на северноамериканска територия и магазини като Fry`s и CompUSA. Също така увеличихме персонала и маркетинг екипите си навсякъде по света и сме в процес на откриване на нов офис в Калифорния”, каза Флорин Талпс, президент на BitDefender.
Северна Америка бързо се превръща в един от най-важните региони за BitDefender като пазарен потенциал и възможности за реализиране на приходи. Постъпленията на компанията там за 2006 г. са нараснали с 650%. Прогнозите за 2007-ма сочат увеличение от 150%.
Също така BitDefender реализира множество успехи и на международните пазари. Във Франция, например, BitDefender е на първо място по продажби на дребно на антивирусен софтуер, като решенията се предлагат във всички големи магазини и мрежи – FNAC, Cora, Carrefour, Auchan. В Германия BitDefender се подрежда на четвърто място в същия сегмент. Компанията отчита ръст в продажбите и в Нова Зеландия, Южна Африка и Австралия.
„Някои от най-големите световни разработчици на софтуер осъзнават потенциала, който базираните в Румъния технологични компании притежават за развитието на решения за сигурност. Румънските технологии все по-често вече превъзхождат тези, произвеждани от лидерите на пазара. Имайки това предвид, гледаме оптимистично в бъдещето и твърдим, че BitDefender ще продължи да предлага на корпорациите и потребителите най-добрите решения за сигурност, докато се утвърждава като световен лидер на ИТ-пазара”, каза Флорин Талпс.

16:38

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank