News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Firefox губи дял от пазара на браузъри

Тенденцията на спад започна още през май 2006 г.

От 14% на 13,7% е намалял делът на Firefox през януари. Тенденцията на спад при браузъра с отворен код започна още през май 2006 г., писа pcnews.ru, позовавайки се на pcworld.com. И преди, Firefox е преминавал през подобни колебания, така че няма основания за безпокойство у потребителите, посочват анализатори.
В същото време използването на браузъра на Apple нарасна от 4,2% през декември до 4,7% през януари. Преходната година Safari държеше 3,1% от пазара. Според специалистите от Net Application, увеличението на дела на Safari се дължи на ръста в използването на операционната система Mac OS X.
В момента Windows XP и Internet Explorer заемат лидерска позиция на пазара. Но и тук има спад. През януари използването на браузъра на Microsoft е намаляло от 85% до 79,8%. Наскоро пуснатата операционна система Vista обаче набира скорост и вече достига 0,2% от пазара, което предполага ръст на новия Internet Explorer.

18:18

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank