News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Гласова услуга скоро в Microsoft Office

Компанията е готова с дългочакания IP софтуер

Microsoft представя днес в Орландо дългоочаквания IP телефонен софтуер, който ще работи съвместно с приложенията от офис пакета. Сървърът Office Communications Server 2007 и клиенът Office Communicator 2007 ще бъдат на разположение за тестване по-късно този месец.
Пускането на пазара на новия продукт ще постави гиганта рамо до рамо с другите компании, продаващи решения за IP телефония и унифициран софтуер за комуникации на големи корпорации. Освен че е най-големият доставчик на десктоп софтуер за повечето бизнеси по света, Microsoft ще стане силен конкурент както на традиционните комуникационни играчи в индустрията, но и на своя дългогодишен партньор и отскоро съперник Cisco Systems.
Microsoft, защото именно е Microsoft, ще окаже голямо въздействие на пазара, смятат анализатори от Yankee Group, цитирани в news.com.com. Но освен че ще добави нов конкурент към индустрията, влизането на Microsoft на пазара за корпоративна телефония също така бележи и новата еволюция в комуникациите. Свързвайки гласовите услуги с приложенията от пакета Office, Microsoft по-скоро превръща телефонията в един елемент от софтуера, отколкото да я прави отделен и самостоятелен продукт, който изисква собствен хардуер и екип от поддръжащи специалисти.
Когато телефонията престане да съществува като отделен продукт, ще се открие пространство за внедряването й в новите Web 2.0 технологии, коментират експерти от Yankee. Microsoft все още не са съобщили такова нещо, но изглежда са го планирали. Реализацията на подобна възможност означава, че на потребителите няма да се налага да сменят приложенията, за да направят телефонно обаждане или да изпратят съобщение.
Софтуерно-базираният подход към IP телефонията може да направи революция в корпоративните комуникации, като намали разходите и увеличи производителността. Интегрирането на гласа и унифицираните комуникации в бизнес приложенията ще доведе до много ползи за потребителите.
Първоначално Microsoft съобщи, че ще интегрира телефонията в своя Live Communications Server. Скоро след това компанията разкри, че работи заедно с ветерана в производството на телекомуникационно оборудване Nortel Networks, за да достави на корпоративните потребители цялостни решения за внедряване на комуникациите в бизнес приложенията.
Досега Live Communications Server беше повече за корпоративно изпращане на съобщения, отколкото за гласови услуги. Но с пускането на Office Communications Server 2007 и Office Communicator 2007, Microsoft предлага поддръжка и за гласова услуга в абсолютно всяко нейно приложение. Това означава, че потребителите, работещи с Excel или Word, могат да кликнат върху нечие име и незабавно да осъществят телефонно обаждане. Обаждания могат да бъдат направени и от Outlook и Sharepoint, както и от приложението за мигновение комуникации на Microsoft.

19:01

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank