News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Игра на Cisco обучава по създаване на мрежи

Виртуалният тренажор съчетава полезното с приятното

Мрежовият колос Cisco представи днес новата образователна игра „Създаване на подмрежа” ("The Subnetting Game"). Проектът цели да помогне на хората, които се обучават за работа в мрежа, да усвоят трудната и специализирана материя.
Играта е създадена след проучване на Cisco, което показало, че огромната част от студентите изпитват сериозни затруднения при изучаване на мрежовите адреси и подмрежите. Новата игра е достъпна за всеки, който се регистрира в CCNA Prep Center – сайт за сертифицирани мрежови специалисти.
Основен инструмент на мрежовите архитекти е разделянето на една бързо развиваща се мрежа в дадена организация на подмрежи, с цел по-добро управление и по-висока ефективност и сигурност. Подмрежите достигат до различните звена на организацията през отделни точки за достъп, като предоставят различни ресурси при различни нива на сигурност.
Виртуалната игра за създаване на подмрежи позволява на студентите да тестват своите умения и да трупат нови знания по един забавен и увлекателен начин. Стартовото ниво на играта представлява виртуална симулация на малка мрежа, в която се появява проблем, които играещият трябва да разреши. Във всяко следващо ниво играта става все по-трудна. По този начин тя е подходяща както за начинаещи, така и за професионалисти с повече опит.
„Разделянето на мрежата на подмрежи е много важна част от обучението на специалистите”, коментира Джери Буш, програмен мениджър в Cisco. “С новата игра студентите бързо придобиват умения и опит, докато се забавляват. Повечето студенти учат, без дори да осъзнават това”, допълни Буш.

19:02

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank